Meniu
  • NoutatiCele mai noi produse
  • ReduceriVedeti reducerile noastre
  • BrandBrandurile noastre
  • BlogPostarile noastre
  • NoutatiCele mai noi produse
  • ReduceriVedeti reducerile noastre
  • BrandBrandurile noastre
  • BlogPostarile noastre

Ultimele postari Ultimele postari

Siguranta copiilor

Wagenpfiel Sorin
08/01/2024

Jucariile au o contributie esentiala in procesul de dezvoltare a copiilor. Pentru ca acestia sa se bucure pe deplin de ele, tineti cont de urmatoarele sfaturi privind siguranta jucariilor.

Atunci cand alegeti o jucarie

Cumparati-o intotdeauna din magazine si puncte de vanzare online demne de incredere. Acestea acorda atentie jucariilor pe care le vand si, de obicei, accepta sa le returnati. Cu toate acestea, comerciantii necinstiti au tendinta de a nu tine seama de necesitatile privind sanatatea si siguranta si pot, de asemenea, sa vanda jucarii contrafacute. Verificati cu atentie jucariile cumparate online, cele oferite copiilor sub forma de cadou si cele cumparate la mana a doua. Cititi toate avertismentele si instructiunile. Consultati recomandarile referitoare la varsta si la siguranta – luati-le in serios. Nu cumparati niciodata jucarii care nu au marcajul CE afisat pe jucarie sau pe ambalajul acesteia. Desi marcajul CE nu are rolul de a oferi sfaturi consumatorului, el reprezinta un angajament din partea fabricantului de jucarii ca acestea sunt conforme cu toate normele UE privind siguranta, care sunt printre cele mai stricte din lume. Alegeti jucarii potrivite pentru varsta copilului, capacitatile si aptitudinile sale. Jucariile care nu sunt destinate unui grup de varsta specific al copiilor pot sa ii raneasca. Asigurati-va ca urmati recomandarile referitoare la varsta - in special simbolul de interzicere care vizeaza copii intre 0 si 3 ani (a se vedea la dreapta) si cuvintele „nu este potrivita pentru copiii sub 36 de luni” insotite de indicarea pericolului.

Nu cumparati jucarii cu parti mici, detasabile, pentru copii sub 3 ani, deoarece acestia au tendinta sa bage jucariile in gura si pot sa se inece cu partile mici.

Dupa ce ati cumparat o jucarie:

Urmati cu atentie instructiunile pentru asamblarea si utilizarea sa corecta.

Pastrati intr-un loc sigur instructiunile si informatiile care sunt ambalate cu jucaria. Supravegheati copiii atunci cand se joaca. Asigurati-va ca toate jucariile sunt utilizate cum se cuvine si sunt potrivite pentru varsta si capacitatile copilului.

In cazul anumitor jucarii – cum ar fi scuterele, patinele cu rotile si bicicletele – ar trebui sa se poarte intotdeauna casti si alte echipamente de protectie. Din cand in cand, verificati starea jucariilor , deoarece jucariile stricate sau uzate ar putea rani copilul si i-ar putea afecta sanatatea si siguranta.

Indepartati imediat jucariile stricate. Indepartati toate ambalajele si pastrati intotdeauna instructiunile. 

Asigurati-va ca ambalajul in plastic nu constituie un obiect de joaca pentru copii, deoarece acestia risca sa se sufoce. Invatati-i pe copii sa isi aranjeze jucariile, pentru a evita accidentele. Nu lasati jucarii pe scari sau pe podea in zone din casa prin care se circula. Semnalati intotdeauna orice problema de siguranta legata de o jucarie producatorului sau vanzatorului cu amanuntul de la care ati cumparat-o.

Link catre :Sistemului de alerta rapida pentru produsele nealimentare (RAPEX) al UE.